+30 2311 246 800
Η πρώτη κλινική αντιφθειρικής θεραπείας στην Ελλάδα!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ψείρες και τις κόνιδες στο τριχωτό της κεφαλής

Μην υποτιμάτε την επιμονή και τη δύναμη των ψειρών! Eξελίσσονται συνεχώς δημιουργώντας αντίσταση σε όλο και περισσότερο προϊόντα, κάνοντάς τα λιγότερο αποτελεσματικά. Σε οποιαδήποτε θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο η εφαρμογή του προϊόντος, αλλά και να εξασφαλιστεί η μεθοδική αποκόλληση όλων των ψειρών και των κόνιδων.

Οι ψείρες του κεφαλιού  βρίσκονται  μαζί μας ανέκαθεν, (τα κελύφη τους έχουν βρεθεί σε αρχαίες μούμιες!). Έχουν εξελιχθεί σε έξυπνα, επίμονα και πανούργα πλάσματα! Αγαπούν τα μαλλιά και κάθε τρίχα: καθαρή, βρώμικη, μεγάλη ή μικρή και δεν γνωρίζουν κοινωνικο-οικονομικούς φραγμούς! Κάποια χαρακτηριστικά των ψειρών που ίσως να μη γνωρίζατε είναι τα εξής:

• Δεν έχουν φτερά και δεν μπορούν να πετάξουν.
• Δεν πηδάνε και δεν μπορούν με αυτόν τον τρόπο να περάσουν  από κεφάλι σε κεφάλι.
• Οι ενήλικες ψείρες δεν μπορούν να  επιβιώσουν εκτός του ανθρώπινου κεφαλιού  για περισσότερο από 24 έως 48 ώρες.
• Έχουν υπόλευκο χρώμα πριν από τη διατροφή τους και στη συνέχεια παίρνουν ένα  κοκκινωπό / καφέ χρώμα.
• Τα νύχια τους είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να κρατιούνται στα μαλλιά , ειδικά όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα.
• Ζουν δίπλα στο τριχωτό της κεφαλής για να τις κρατάει ζεστές.
• Είναι πολύ γρήγοροι δρομείς.
• Τα αυγά για να εκκολαφθούν χρειάζονται  7-10 ημέρες.
• Ο κύκλος  ζωής τους είναι περίπου 30-40 ημέρες.
• Βρίσκονται μόνο στους ανθρώπους και όχι σε ζώα.

Αντιμετωπίστε τις Ψείρες & τις Κόνιδες με την μοναδική αντιφθειρική θεραπεία της Pupilo Lice Clinic! – Η πρώτη κλινική για ψείρες στη θεσσαλονίκη

Διεθνής Ορολογία

NITS: Tα αυγά μιας ψείρας, τα οποία μπορεί να εκκολαφθούν σε νύμφες, είναι υπόλευκα και λαμπερά και προσκαλούνται σταθερά στον άξονα της τρίχας με μια ισχυρή κόλλα που εκκρίνεται από τις  ψείρες. Συνηθέστερα βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα της κεφαλής, ωστόσο είναι πολύ μικρά και δύσκολο να εντοπιστούν!
NYMPHS: Oι νύμφες εκκολάπτονται από τα αυγά, είναι  ανώριμες ψείρες  και μπορεί να περάσουν  από 8 έως 11 ημέρες για να ωριμάσουν  σε ψείρες στο κεφάλι. Οι Νύμφες θα κάνουν σπάνια το ταξίδι σε ένα άλλο κεφάλι, δεδομένου ότι δεν είναι πολύ ευέλικτες, το ίδιο  με το αυγό,  μια νύμφη είναι πολύ μικρή και εύκολο να την παραβλέψουμε κατά τον έλεγχο και τη θεραπεία.
HEADLICE / LICE: Τα ώριμα έντομα  που είναι  σε θέση να αναρπαχθούν, παρότι τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά, είναι αρκετά μικρά και ένας πολύ προσεκτικός έλεγχος κατά τη θεραπεία συνιστάται πάντα. Τα έξι πόδια της ψείρας διαφέρουν στο χρώμα καθώς έχουν την ικανότητα να μιμούνται το χρώμα του περιβάλλοντός τους. Οι θηλυκές ψείρες μπορούν να γεννήσουν τα αυγά δύο φορές την ημέρα και θα δημιουργήσουν πάνω από 200 αυγά στη διάρκεια ζωής της.

PEDICULOSIS CAPITIS:
 Όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε μια προσβολή από ψείρες, οι ψείρες του κεφαλιού (Pediculus humanus capitis) τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, πιο κοινό σύμπτωμα της φθειρίασης είναι φαγούρα.
BOOK
NOW